Kategoriat
Azerbaijan Resepti

Granaattiomenaa ja munia

Törmäsin netissä erityisen hienonnäköiseen mutta myös itselleni täysin uudenlaisen makuyhdistelmän sisältävään ruokalajiin. Azerbaijanilainen narnumru on paistettu muna, mutta ei mikä tahansa paistos: narnumrussa munat pistetaan sipulin ja granaattiomenansiementen päällä!

Granaattiomenan kuoriminen on oma ongelmakenttänsä. Siihen kuitenkin on niksejä, jotka eivät mielestäni toimi ainakaan ihan yhtä hyvin kuin youtubevideoissa, mutta auttavat kumminkin. Granaattiomenasta kannattaa ottaa ensin irti lakki, jolloin paljastuu sen sisäinen rakenne. Granaattiomena on jakautunut lohkoihin, joiden välissä on kalvo. Näitä kalvojen ja lohkojen rajoja pitkin leikkaamalla lohkoen seuraava vaihe eli siementen irrotus onnistuu helpohkosti.

Granaattiomenan siementen irrotus alkamassa.

Granaattiomenan siemeniä maistellessani tuli mieleen, että maku on jokseenkin lähellä punaista viinimarjaa. Toimisikohan tämä ruokalaji granaattiomenan sijasta myös viinimarjoilla?

1 iso granaattiomena
2munaa
1isohko sipuli
voita
hieman persiljaa
suolaa ja mustapippuria
Narnumrun ainekset.

Irrota granaattiomenasta siemenet ylläolevan ohjeen mukaan. Ota valkoinen kalvo mahdollisimman hyvin pois siementen joukosta, sillä se on hyvin kitkerää.

Viipaloi sipuli ohuiksi tai silppua se pieneksi.

Sulata voi pannulla ja ruskista siinä sipulit. Kun sipulit ovat kullanruskeita, lisää päälle granaattiomenan siemenet. Anna niiden muhia viitisen minuuttia niin että niistä irtoaa nestettä.

Lisää sitten päälle kananmunat. Varo rikkomasta keltuaista! Muhenna ruokaa toiset viisi minuuttia kannen alla niin, että valkuainen kypsyy ja keltuainen jää keskeltä löysäksi mutta hieman koaguloituneeksi.

Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla. Koristele persiljalla.

Tarjoile hyvän leivän kanssa, jota dipataan kananmunankeltuaiseen!

Jätä kommentti